LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYOZÁS

HASZNOS INFORMÁCIÓK

HOGYAN KÉSZÜL

IDŐPONT FOGLALÁS

A láthatalan fogszabályozás rendelőnkben "Happy Smile" rendszerrel történik.

Elérkezett a fogszabályozás új, digitális korszaka!!!

3D-s nyomtatóval előállított sinekkel és digitális tervezéssel, ami a páciens számára is előre vizualizálja a fogszabályozással elérhető eredményt.

Felnőttként sem kínos fogszabályozót viselni, ugyanis Önön kívül senkinek nem kell tudnia róla!

Maga a fogszabályozó egy teljesen átlátszó, “láthatatlan” sín, amely a fogakra kerül. Kivehető, mosható, és pár órás szünettel egész nap lehet viselni.

Ezt a sínt hetente-kéthetente cseréljük, ami a hagyományos, 4-6 hetes állításhoz képest sokkal gyorsabb hatást eredményez.

Hátránya, hogy csak kisebb fogazati eltérések esetén használható módszer, alkalmazhatóságának eldöntése feltétlen szakorvosi konzultációt igényel.

A gombra kattintás után a megnyíló oldalon az egér segítségével a modell mozgatható!

A legnagyobb előnyök

 • Diszkrét
  A nevében is benne van, hogy a sín szinte láthatatlan, így üzleti tárgyalásokon vagy folyamatos beszédet igénylő munka esetén is a fogsoron tartható. Esztétikuma általál bármikor bátran mosolyoghat, nem kell kellemetlenül éreznie magát miatta.
 • Praktikus
  A hagyományos eljárásokkal ellentétben a HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó akár extrém sportolás, vagy bármilyen más tevékenységnél sérülésveszély nélkül használható.
 • Kiszámítható
  A teljes kezelés számítógépen, három dimenzióban előre megtervezett. A szerepét betöltött sínt maximum kéthetente -az eset és a páciens együttműködése függvényében-, akár hetente is lehet cserélni. Minden esetben a hatásában az előbbire építő, de további mozgatást lehetővé tevő sín következik, egészen a tervezett végeredmény eléréséig.
 • Gyors
  A pár órás szünettel egész nap viselhető átlátszó sínek a fogakat nagyon rövid idő alatt a kívánt irányba állítják.
 • Higiénikus
  A sín kivehető, tisztítható. Az egész kezelés alatt a fogtisztítás a megszokott rutin szerint történik, tehát a páciensnek nem kell változtatnia fogmosási szokásain. Ezáltal még az étkezések is a megszokott módon zajlanak a kezelés végéig.
 • Kényelmes
  Fiataloknak és felnőtteknek egyaránt ez a legkényelmesebb, legegyszerűbb, legjobb megoldás, ráadásul enyhébb fájdalommal jár, mint a hagyományos fogszabályzó.
 • Nincs mellékhatás
  A hagyományos fogszabályozóknak meg van az a veszélye, hogy a felragasztott bracket-ek mellett a fogak szuvasodni kezdenek. A HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó alkalmazása mellett a fogtisztítási szokások megtartásával ez a veszély nem áll fent.
 • Hatékony
  A CAD-CAM program által tervezett fogmozgatás a sínek cseréjénél az új sínek segítségével rendkívül pontosan képes erőt közölni a fogazatra.
 • Jobb ár-érték arány
  Mivel rövidebb a kezelési idő és lehetőség van a részletfizetésre, nem terheli meg egyszerre jelentősebben a pénztárcát. Ezáltal az előre meghatározott kezelés költsége kiszámítható.

HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó Rendszer

A HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó egy sínes fogszabályozó kezelés, mely a fogszabályozás leggyorsabban fejlődő és terjedő technikája, joggal mondhatjuk róla, hogy a fogszabályozás jövője.

Elsőre meglepő lehet, hogy egy pillekönnyű, áttetsző műanyag sín -vagy nevezzük alignernek-, képes a fogakat elmozdítani a kívánt irányba. Megmutatjuk, hogy mitől is működik, milyen tudomány van mögötte!

Orvostudomány: A sínes fogszabályozásban jártas kezelőorvosod a digitális fogszabályozós laborral kommunikálva felállítja a megfelelő diagnózist a fogsorod státuszáról, meghatározzák a virtuális fogmozgatás lépéseit és kisegítő eszközeit, hogy a kezelési terv a lehető legpontosabban elérje a célját.

Számítástechnika: A Cad/Cam technológia a tervezés és a gyártás elengedhetetlen eleme, ami lehetővé teszi a fogazat digitalizálását és a grafikus szoftver segítségével (3shape) a kívánt állapot megtervezését.

Fontos kiemelni, hogy az aligner technika egy kezelés, egy szisztéma, nem pedig egy produktum, amit csak cserélgetni kell. Általános tévhit, hogy ez a technika kompromisszumos fogszabályozás, csak egyszerűbb fogmozgatások végrehajtására alkalmas. Napjainkban a sínes fogszabályozás átfogó megoldást kínál a fogazati eltérések széles területén.

Mi is ez valójában és hogyan működik?

A HappySmile sínek alapanyaga az áttetsző, biokompatibilis, poliuretán multilayer (többrétegű), rugalmas Zendura FLX, mely az aligner típusú fogszabályozók leghatékony alapanyaga. A hagyományos PET vagy PET-G aligner alapanyagok magasabb hőmérsékleten (szájmelegben) hirtelen nagyobb erővel próbálják mozgatni a fogakat. A Zendura FLX két küldő rétege biztosítja a stabilitást, a köztes rugalmas, elasztikus réteg pedig a pontos illeszkedést mind a fogazatra, mind az attachmentekre. Háromrétegű kialakításának köszönhetően ellenáll az antagonista fogazatnak és hosszan lágyan adja át a beletervezett mozgatásokhoz szükséges erőt.

Ez az esztétikus és higiénikus fogszabályozó rendszer sokkal pontosabban és gyorsabban működik, mint a hagyományos, fogakra rögzített fogszabályozó.

A kezelést megelőzően a kezelőorvos foglenyomatot vagy intraorális scan-t készít a fogakról, majd átküldi a HappySmile labor számára.

A gyártás alapja a high-tech 3D technológia. Egy rendkívül pontos és hatékony grafikai software (3Shape) segítségével a HappySmile szakemberei előre megtervezik az elvárt állapotot.

A tervezés során előzetes analízist, számításokat végeznek a fogívekkel kapcsolatban. Például, egy virtuális állcsontba helyezve a rágási funkció is előre látható.

A virtuális fogmozgatási tervben meghatározásra kerül, hogy hány darab sín szükséges az elvárt eredmény eléréséhez. Ezáltal előre meghatározott a kezelés költsége is, nem lép fel nem várt kiadás a kezelés időtartama alatt.

A kezelési tervről e-mailben képeket, illetve videót küldünk a rendelőbe, ahol a kezelőorvos szakmai és esztétikai, a páciens esztétika véleményt alkothat a megtervezett mosolyról.

A síneket napi 20-22 órán át kell hordani, melyek valójában nem csak látványra, hanem érzetre is észrevehetetlenek.

Mi az az attachment?

Az attachment-ek a fogak külső vagy belső oldalára helyezett kis „bogyók”, melyek segítik a sínek fogíven tartását és a fogak mozgatását. Fogszínű kompozit tömőanyagból készülnek és fúrás nélkül, ragasztással kerülnek a fogak felszínére. Azt szoktuk mondani, hogy „intim zónán” belül látszanak csak, így mások számára teljesen észrevehetetlenek. Az attachmentek helyének meghatározása is ugyanúgy 100% pontossággal, digitálisan történik, nem csak úgy hasraütésszerűen.

A felhelyezett attachment által a sín biztosan rögzül, ezáltal segítik a fogak mozgatását, melyek többfélék lehetnek. Az egyik leggyakoribb a vertikális, vagyis függőleges irányú mozgatás. A fogak fogtengely körüli elfordulásánál, azaz rotációjánál is használható. Az attachment-ek segítségével akár a nagyfokú rotáció is könnyen orvosolható. Emellett az angulálás során, azaz a fogak megdöntésében, oldalra mozgatásában is használhatók, például a gyökércsúcs körüli oldalra mozgatáskor.

A digitális kezelési terv készítésekor, az esztétikai és anatómiai szempontokat figyelembe véve, nemcsak az kerül meghatározásra, hogy a fogakat milyen mértékben és milyen sorrendben kell mozgatni a kezelés során, hanem az attachment-ek pontos számát és helyét is meghatározzuk. Nem kell minden fogra ragasztani, általában elég három-négy helyre felhelyezni.

Az attachment színét úgy választja ki a fogorvos, hogy az teljesen megegyezzen a fogak árnyalatával. Ugyanúgy, ahogyan a láthatatlan fogszabályozó, az attachment sem látszik, csak nagyon közelről vehető észre.

Előfordulhat, hogy leesik az attachment a sínek kivételekor vagy behelyezésekor. Ettől még tökéletesen működik a sín, de mindenképpen jelezni kell a kezelőorvosnak a problémát és ő mihamarabb visszaragasztja. Ritkán fordul elő leesés, ekkor a négy-hat hetente esedékes kontroll rendje felborul, hiszen be kell menni a rendelőbe, de az újbóli felhelyezés nem vesz sok időt igénybe.

Az attachment-ek a fogszabályozás során végig segítik a fogak mozgatását, így a kezelési folyamat teljes ideje alatt a fogakon kell maradniuk. A kívánt eredmény elérése után kerülnek le a fogakról. Könnyen eltávolíthatók és abszolút nem marad nyomuk a zománcon, mivel eltávolításuk polírozással történik.

A helyreállított fogsorról polírozással kerül eltávolításra az attachment. Ez a folyamat egyáltalán nem okoz kárt a fogakban, nem sérti a zománcot. Tömések igazítása során és fogkőleszedésnél is políroznak, ez ugyanolyan biztonságos, a fogak épségét és szépségét megőrző beavatkozás.

lathatatlan-fogszabalyozas