Esztétika & megelőzés

HASZNOS INFORMÁCIÓK

HOGYAN KÉSZÜL

IDŐPONT FOGLALÁS

Esztétikai szolgáltatásaink

Otthon vagy a fogorvosi rendelőben? Ahol a fogkrém már nem tud segíteni, ott a fogorvosi segítséggel otthon vagy a rendelőben végzendő fehérítés jelenthet megoldást. A fogorvos először pontosan megállapítja az elszíneződés jellegét és okát. A szuvas fogakat a fogfehérítés előtt kell ellátni, viszont a fogpótlásokkal és a kozmetikai célú töméscserékkel érdemes megvárni a kezelés végét. Így már a kifehéredett fogakhoz tudunk majd színt választani. A fogfehérítést mindig megelőzi a fogzománcon kívül lerakódott elszíneződések és a fogkő eltávolítása, vagy szükség esetén a polírozás, mely rendelőnkben a svájci GBT, (irányított biofilm terápia) nevű eljárással történik és nem a hagyományos ultrahangos módszerrel.

A részben otthon végezhető fehérítéshez a fogorvos lenyomatot vesz a páciens fogairól. Erre a mintára a fogtechnikai laborban egy vékony, átlátszó kis fóliasín készül, ami tökéletesen illeszkedik a páciens fogsorára. A sínben kis helyet hagynak a fogfehérítő anyag számára. A géllel megtöltött sínt éjszaka célszerû hordani. Az eljárást érdemes fogorvosi ellenőrzés mellett végezni. Szinte minden esetben már az első éjszaka után érzékelhetően fehérednek a fogak. Általában a harmadik napon már jelentős a fehéredés, amely ekkor kissé lelassul. Nyolc, tíz nap alatt az esetek túlnyomó többségében - elérhető a kívánt hatás.

Ha a rendelőben történik az élő fogak fehérítése, a különbség csak annyi, hogy jóval töményebb koncentrációjú fogfehérítő gélt használnak. Az anyagot nagyon gondos izolálás után a fogorvos viszi fel a fogakra, és hő vagy fény segítségével aktiválja.

A fogak kontúrálása:

Csiszolással vagy tömőanyagos felépítéssel a minél tökéletesebb mosoly esztétikai eredmény elérése miatt fogszabályozó kezelés előtt, közben vagy a végén.

Sztrippelés:

Főleg frontfogaknál, de lehet az oldalsó fogak területén is, ha a torlódást nem tudjuk csak a fogak mozgatásával megoldani, vagy a metszőfogak kifelé dőlnek és ezáltal nyerünk helyett a hátrébb döntésükhöz úgy, hogy fogközönként elveszünk 0,1-0,5 mm-t a fogak egymás felé néző fogfelszíneiből. Érzéstelenítés nélkül elvégezhető beavatkozások, melyeknél csiszolunk picit a zománcból, de ez nem növeli a fogak szuvasodási hajlamát, és nem befolyásolja hátrányosan élettartamunkat.

Lézeres íny kontúrálás:

Érzéstelenítésben végezzük, elsősorban a kezelés után, ha az íny lefutása nem esztétikus illetve szimmetrikus, vagy a rövid fogkoronák meghosszabítására.

A fogszabályozás alatt a jó szájhigiénia és a rendszeres rendelői tisztítás még inkább elengedhetetlen a fogak és a fogágy egészségének megőrzése szempontjából.

Miskolcon egyedülállóan végzünk u.n. Irányított Biofilm Terápiát, mely

  • hatékony és fájdalommentes fogtisztító eljárás, mellyel kíméletesen távolítjuk el a fogakon felhalmozódott baktériumokat (biofilm) és fogkövet ill. elszíneződéseket.
  • ajánlott: fogszabályozás előtt, közben, végén, fogágybetegségben, fogíny gyulladásban.

Az NTI-tss a csikorgatás és fogszorítás megszüntetésének gyors, egyszerű és nagyon hatásos eszköze. A fogszorítás és csikorgatás igen gyakori jelenség, számos egyéb kellemetlenség okozója lehet:

  • Ok nélküli felébredések
  • Magyarázat nélküli reggeli fáradtság
  • Reggeli nyak-és hátfájás
  • Reggeli fejfájás
  • Egyes esetekben migrén

Ezek egyszerű és hatásos kezelésére született az NTI-tss készülék. A működése reflexek kiváltásán és biomechanikai elveken alapul.

A lágylézerek hatásai: biostimuláció, sebgyógyulást fokozó,fájdalomcsillapító, duzzanat (ödéma) csökkentő, krónikus gyulladást csökkentő, funkciójavító hatás.

A fogászatban diódalézereket használunk melyek az alábbi betegségek kezelésében nyújtanak segítséget:

Szájnyálkahártya gyulladások (herpes, aphta, fekélyek)

Ínygyulladás, fogágy gyulladás, foglazulás)

Ízületi betegségek
Bölcsességfogakból kiinduló fájdalom, szájzár kezelése

Fogeredetű gyulladások (gyökérkezelések, foghúzások után)

Fognyaki érzékenység